Strojno vezenje

Tehnika strojnog vezenja je trenutno jedan od najatraktivnijih i najkvalitetnijih načina apliciranja motiva na tkaninu ili drugi materijal pomoću igle i konca.

Spoj je tradicionalne vještine vezenja i kompjuterskog programiranja. Tehnika strojnog vezenja je metoda apliciranje Vašeg logotipa, naziva tvrtke, imena ili slogana na tkaninu. Programi se kreiraju i pripremaju na kompjuteru. U programu se dodjeljuju svi potrebni parametri kao veličina, izgled i količina boja. Nakon izrade programa, isti se prenosi na stroj koji automatski pretvara naloge.

Prednost strojnog vezanja je, da se može primjenjivati na svim vrstama tekstilnih materijala, pogotovo debljim i pique materijalima, a i mnogim drugim proizvodima kao što su: kape, jakne, majice, radna odjeća, košulje, torbe, ručnici, posteljina itd. Isto tako vrijedi naglasiti da su konci otporni na visoke temperatur pri pranju i nošenju.

Trenutno imamo 8 strojeva sa ukupno 36 glava. Strojevi su uglavnom od njemačkog proizvođača ZSK koji se zbrajaju među najbolje i najkvalitetnije strojeve na svijetu. Isto tako koristimo sve repromaterijale kao što su konac i podložni flizelin od svjetski vodećih proizvođača (AMMAN i Madeira).